Doslova jste mě zavalili zprávami a komentáři o recepis na tuto dobrotu

  • bez bílé mouky
  • bez cukru
  • s vysokým obsahem bílkovin
  • s peckovníma makrama

Tak to nebudu prodlužovat aaaa tady je !

Vlastně ještě něco – než se do něj pustíte, blejskněte svůj výtvor a hoďte mi jej na Facebook, do zprávy nebo třeba na instagram.. 😎

cof

POTŘEBUJEME

cof

RECEPIS

  • 2 hrnky celozrnné mouky (já použila žitnou ale skvělá je také špaldová)
  • 1,5 hrnku mléka (nejlíp rostlinné ale můžete i klasiku, záleží na preferencích)
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 vejce + 1 bílek (normálně jsem je vmíchala ale můžete zkusit bílky vyšlehat, to zkusím příště)
  • 1/2 na jemno nastrouhaného jablka (není na fotce!)
  • 2 vrchovaté odměrky proteinu (60g nejlíp vanilkový)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • lžíce perníkového koření

Navíc: kdo je zvyklý na hodně sladké, přidejte sladidlo podle chutí, preferencí, prostě na to, co jste zvyklí

4

Všechny ingredience dobře promícháme, vlijeme do formy, nahoru můžeme nasekat vlašské oříšky nebo nakrájet na plátky druhou půlku jablíčka…

Dáme do vyhřáté trouby (horkovzdušná 170-180 °C) na cca 20 – 25 minut (sledujte, propíchněte dřevěnou paličkou nebo párátkem, pokud se těsto nelepí, máme hotovo)

Podáváme se lžičkou ricotty, polijeme oříškovým máslem – já použila oblíbené Nuttafelo (stále platí 5% sleva na objednávku s kódem „SC5“ ) a na zakousnutí pár pásků jablka 🙂

3

A jakými se pyšní hodnotami ??

Řezy jsem rozdělila na 8 porcí, na jednu vyjde:

36S 13,3B 5T 

Dobrooou a těším se na vaše fota 🙂

Simona