Taky milujete tyto americké koláčky jako já???

Ty z obchodu jsou plné cukru, tuku, mouky a to znamená, že pokud se držíme svého zdravého životního stylu, do jídelníčku nám bohužel nezapadnou.. To bych ale nebyla já, abych nevymyslela nějakou odlehčenou verzi! 🙂

Moje donuty jsou bez mouky, plné bílkovin a k nerozeznání od těch pravých.. Lahodné, sladké, nadýchané.. No stačilo by, pojďte ochutnat sami!! 🙂

donuty

SUROVINY na 2 porce, 4 kousky:

50g ovesných jemných vloček
2 odměrky proteinu (brusinka)
100g sladký Šmakoun (brusinka)
2 vaječné bílky
100-150ml kokosového mléka nebo vody
1 čl prdopeč

Hodnoty na 1 porci, 2 kousky
25,5S 29B 3,3T

donuty4

POSTUP přípravy
Všechny suroviny v misce pořádně promícháme, nejlépe rozmixujeme aby ve směsi nebyly hrudky (já jsem použila kvedlačku na brambory). Pokud je směs moc hustá, přilijeme trochu mléka, dokud nebude konzistence „akorát“ (ani tekutá-ani hustá)
Směs nandáme do formy na donuty a pečeme na 180 °C cca 20 minut (v horkovzdušné troubě)

Zdobíme podle chuti nebo maker
Já jsem koláčky namazala arašídovým máslem, přidala oříšky a jahody

dinuty2

Výměna surovin:
2 bílky = 1 vejce
Šmakoun brusinka = jakýkoliv sladký Šmakoun
Protein brusinka = jakákoliv jiná příchuť

(záměnou surovin již nebudou stejné kalorické hodnoty!)

donuty3

Dobrou chuť a zase, jak budete zkoušet, hoďte mi fotku na Facebook nebo Instagram, označte @simonacahlova a příště se uvidíme ve FOODSPIRATION článku z mé kuchyně 🙂