Krásný den 🙂

Dostala jsem chuť něco upéct a ani jsem nemusela přemýšlet, co to bude.
Na Carrot cake – mrkvový dort, jsem se chystala už dlouho a tento víkend na něj přišla řada.
Mé požadavky byly, aby byl nadýchaný, vláčný, sladký a s křupnutím vlašských oříšků.

Povedlo se a vy si tuto dobrotu můžete teď připravit také 🙂

IMG_20181021_071850_540

Množství na malou dortovou formu

„Suché“ ingredience:
170g celozrnné mouky
1,5 čl prášku do pečiva
0,5 čl sody
80g vlašských oříšků, nahrubo nasekaných
1 čl skořice
špetka soli
špetka muškátového oříšku
0,5 čl mletého zázvoru

„Mokré“ ingredience:
230g mrkve, nahrubo nasekané
2 vejce + 1 bílek
120ml oleje
1 vrchovatý hrnek na jemno nastrouhaných jablek, zbavených téměř všechny šťávy
1 čl vanilkového extraktu
Volitelné:
1/4 hrnku proteinu pro více bílkovin (pokud tuto možnost využijete, je třeba odebrat cca 1/4 porce jablíček)

IMG_20181021_071707_717

Postup přípravy dortu:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C (v horkovzdušné bez „větřáku“).
2. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience
3. V druhé všechny „mokré“ ingredience s tím, že bílky si odložíme stranou. Ty přijdou do celé směsi naposled.
4. Teď spojíme obě směsi.
Nebojte, pokud se vám těsto zdá příliš husté a nepromíchané. Bílky to napraví.
5. Vyšleháme bílky do husté pěny a přimícháme do směsi.
6. Do dortové formy o průměru cm rozprostřeme pečicí papír, nalijeme „těsto“ a pečeme 30 minut.
7. Mrkvový dort necháme vychladnout a zdobíme krémem.

Na krém jsem použila:
200g tvarohu
200g zakysané smetany
1 pl medu
1/2 sáčku ztužovače na dorty + troška vody na rozmíchání

Na ozdobu:
Nahrubo nakrájená mrkev a vlašské oříšky

IMG_20181021_071808_425

Dejte mi vědět, jak se povedl, jak chutnal 🙂

Simona

http://www.stacipochopit.cz/vyzivove-poradenstvi/