Recept: Květákové placky s ovesnými vločkami

Květákové placičky jsou velmi chutným a poměrně oblíbeným jídlem. Problém však je, že tradičně se připravují smažením na oleji. Jak je vytvořit ve zdravější verzi?

Což takhle je upéct v troubě a obohatit je o ovesné vločky?

Ingredience:

  • vejce nebo bílky
  • ovesné vločky nebo celozrnná mouka
  • na jemno nastrouhaný květák
  • sůl, petrželka
  • prášek do pečiva

Všechno smícháme a na pečicí papír tvoříme kulaté placky cca 1 cm vysoké. Pečeme na 180 °C 10–15 minut.

Množství jednotlivých ingrediencí si dosadíte dle svých hodnot. Pozor na nadměrné množství soli, které může způsobovat zavodnění organismu.

Tip na závěr na chutnou květákovou polévku.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang