Hezkou neděli, těch pár dnů uteklo strašně rychle a už jsme z krátké dovolené doma. Tak honem sepsat dojmy dokud jsou ještě čerstvé 🙂 No a ještě než se dostanu k fotkám, pojďme mrknout na možnosti, jak řešit stravu na cestách.. Která je ta vaše?
1. Neřešit – úplně vypnete, jíte co chcete nebo co je zrovna po ruce
Chcete si dopřát a užít všechno, co dovolená nabízí? Pak hurá do toho.
Pak ale počítejte s tím, co může přijít: z dovolené se vrátíte s pár kily navrch. Můžou přijít i výčitky svědomí a nutkání trestat se přehnanými dietami. Návrat k „normálnímu“ jídlu nebude lehký. Nechci vás strašit, ale ani mazat med kolem pusy. Konečné rozhodnutí je na vás.
2. Jíst celistvé potraviny
Myslím, že tento způsob je nejpřijatelnější a bude vyhovovat většině z vás. Máte zaběhlou rutinu ve zdravém životním stylu, jste na dobré cestě ji získat a je vám líto ji zahazovat jen kvůli pár dnem? Skvělý přístup 🙂 Na dovolené si vybírejte původní, co nejméně zpracované jídlo a jezte spoustu zeleniny. Místo hranolek, kroket, smažáků, řízků a salámů si dejte brambory, rýži, salát, steak, vejce, jogurt ..
Jak to řeším na cestách já?
Tohle bych sice mohla zařadit jako třetí možnost, ale počítání nejde určovat jako všeobecné doporučení, pokud tedy na něj nejste zvyklí už před dovolenou. Já makra počítám někdy od srpna minulého roku a nejvíc se mi na něm líbí, že vždycky vím kolik a co mi ještě zbývá, nebo kde už brzdit. Spíš se mi ale stává, že večer pořádám hody, protože mám tendence jíst míň 🙂 Ale o tom příště..
A teď už to, na co nejvíc těšíme všichni – jídlooo ♥
Přípravy na cestu – aneb kdo je připraven, není překvapen (moudra nesmí chybět)
Kamkoliv jedu, vždycky si přibalím i svoje zásoby – protože člověk nikdy neví. Na hotelu jsme měli objednanou plnou penzi, ale zavděčit se někomu jako já, je docela oříšek 😀 Jsem zvyklá jíst víckrát denně, hodně a jsem vybíravá (hlavně co se týká bílkovin, které na dovolených často chybí). Takže termo taška plná těch rostlinných (živočišné by nevydržely) to jistí. Pak moje oblíbené Questky a raw tyčinky, posilnit se lívanci a můžeme vyrazit.
Bufetové snídaně – to je moje! Hlavně aby tam byly vajíčka a hromada zeleniny 🙂
Hned první den jsme se vydali na zásoby zeleniny, které v meníčku moc nebylo a já bez ní nežiju 😀 Zato vepřového masa bylo požehnaně, no a to Simonka samozřejmě nejí 😀 Nevadí, zásob mám dost .. No a žitný chleba a rýžové chlebíčky jsem nakonec dovezla domů nerozbalené..
Měl to být relax, ale nakonec jsme na pokoji z větší části jn přespávali a poznávali okolí .. Túry po přírodě na čerstvém vzduchu byly prostě nepopsatelné.. I když byla zima ♥
Rajčátka se staly mými největšími spojenci, spolu se seitanem oblíbená odpolední svačinka nebo druhá večeře
Tyčinky se hodily na rychlou dopolední svačinu na procházku
Opět a zase 🙂 První část snídaně – vajíčka, bílky, rohlík, třikrát přidat zeleninu a hurá na dezert!
Druhá část – jogurt s banánem a hroznem ♥
Zeleninový salát s kuřecím a jogurtovým dresinkem na večeři
Dopolední procházky po přírodě, vodopád, stezky..
Po procházce jsme se vždycky stavili na něco na zahřátí – svařák…
Kafíčko…
Kuřecí steak s grilovanou zeleninou na odpolední svačinu
Poslední den, před pětihodinovou cestou je třeba se pořádně posílit a zároveň užít si poslední snídani..
Nechyběla také zastávka na kafíčko a čokoládový muffin 🙂
Tak a první věc po příjezdu domů – nákupy do prázdné ledničky a nejlepší jídlo – pečené brambory, seitan, tofu a spoousta zeleniny
Hezky zbytek neděle a užívejte budoucí dovolenou jak nejlíp umíte:)
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.