6 tipů, jak se vypořádat s bacilem a jak mu předcházet

jak-se-vyporadat-s-bacilem

Rychlý přechod z léta na zimu může některé citlivky zahnat do peřin. Jak se dát brzy do pořádku?

Jak se co nejrychleji dostat na nohy?

  • Nejdůležitější je odpočinek a klid v peřinách. Na nic nemyslete, zatáhněte rolety, a vnímejte jen teplo a příjemné pohlazení peřiny.
  • Nežeňte se co nejrychleji do práce nebo fitka, ale hezky poctivě to vyležte. Já vím, že bez něj nemůžete být, ale tělo teď musí čerpat energii na odehnání bacilů. Později by se to mohlo naskládat a dopadnou hůř, než jen angínou nebo nachlazením.
  • Lipový nebo šípkový čaj s medem, zázvorem a citronem je váš nejlepší kamarád.
  • Cibule a česnek jsou vašimi druhými nejlepšími kamarády.
  • Pokud máte chuť na jídlo, tak zvolte lehce stravitelné kombinace. Ze začátku nejlépe zeleninové polévky nebo libové maso se zeleninou.
  • teď je ten správný čas, kdy využijte přítele a přítelkyně a necháte se nadstandardně opečovávat.

Prevence:

  • dostatek spánku a odpočinku
  • pravidelný pohyb, procházky na čerstvém vzduchu
  • zdravý životní styl, pestré jídlo, které nezatěžuje tělo
  • neberte si k srdci problémy, vyhýbejte se stresu
  • jezte dostatek vitaminů (v dnešní zelenině vitaminů moc není, pokud si ji nepěstujeme sami, proto je na místě suplementace)
  • pokud možno, vyhýbejte se větším skupinám lidí

Krémová dýňová polévka

Polévka plná vitamínů, která navíc k podzimu a zimě neodmyslitelně patří.

Ingredience:

  • 1 dýně hokaido
  • 2 pl smetany
  • kari koření
  • bazalka
  • petrželová nať
  • sůl

Postup:

Dýni očistíme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (15-20 minut). Slijeme přebytečnou vodu a rozmixujeme do hladka. Krém ochutíme kari kořením, bazalkou, petrželkou a osolíme.

Všechno promícháme, případně přilijeme vodu pro požadovanou konzistenci.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang